بررسی سیاست‌های کلی «توسعه دریامحور» در مجمع تشخیص مصلحت نظام-راهبرد معاصر
حقوق تا ۲۴ میلیون تومان از مالیات معاف شد عارف: یک روز تأخیر در نجات دریاچه ارومیه ظلم آشکار است پزشکیان: باید با مردم درخصوص اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم انتصاب جدید در نهاد ریاست جمهوری | علیرضا شریفی کیست؟ پزشکیان: از هرکس که مشکلی از مردم و نظام را حل کند استقبال می‌کنیم رزمایش مشترک زمینی ایران و جمهوری آذربایجان آغاز شد کارگروه ویژه برای بررسی اصلاح قانون انتصاب در مشاغل حساس تشکیل می‌شود صبح دوشنبه؛ پخش زنده سخنرانی رهبر انقلاب در دیدار بسیجیان لاریجانی: ایران در حال آماده‌سازی پاسخ به اسرائیل است مصوبه کمیسیون تلفیق برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در سال آینده تصویب کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات در کمیسیون شورا‌ها استاندار مازندران تعیین شد نماینده مجلس: طرح انتقال پایتخت درحال حاضر یک موضوع گنگ و رویاپردازانه است وزیر ارتباطات: استفاده از فیلترشکن باعث مهاجرت نخبگان شده | خسارت ۵۰ همتی به کسب‌وکار‌ها وزرای نفت و نیرو برای بررسی علل قطعی برق در مجلس حاضر می‌شوند

بررسی سیاست‌های کلی «توسعه دریامحور» در مجمع تشخیص مصلحت نظام

روند بررسی سیاست‌های کلی «توسعه دریامحور» با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه امروز این مجمع آغاز شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 01
کد خبر: ۱۷۵۱۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر چهارشنبه (10اسفند) به ریاست آیت‌الله آملی‌لاریجانی و با حضور رئیس قوه‌قضائیه، دبیر و سایر اعضای مجمع تشکیل جلسه داد.

در ابتدای این جلسه، محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه بررسی و تصویب سیاست‌های کلی توسعه دریامحور از امروز در صحن مجمع آغاز می‌شود، گفت: عنوان این سیاست‌ها در پیوست حکم دوره هشتم مجمع در سال 1396 و ایده آن در سال 1398 ابلاغ و در دی‌ماه امسال متن آن از سوی مقام معظم رهبری برای اظهارنظر مشورتی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع طی پنج جلسه متن ارجاعی را که در 9 بند ارائه شده بود، مورد بررسی قرار داد و آن را در قالب 6 بند سیاستی همراه با یک مقدمه تصویب کرد.

در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم، رئیس کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع با اشاره به اهمیت تدوین و ابلاغ سیاست‌های کلی توسعه دریامحور به نقش و ظرفیت دریاها در امنیت غذایی، توسعه اقتصادی، گردشگری و... پرداخت و گفت: بر مبنای این سیاست‌ها، دریا به عنوان یکی از محورهای مهم توسعه اقتصادی کشور در سال‌های آینده قرار خواهد گرفت.

همچنین حسین دهقان، نماینده ویژه رئیس‌جمهور و دبیر شورای توسعه مکران، علی‌اکبر صفایی، رئیس سازمان بنادر و دریانوردی، امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سردار فهیمی، جانشین فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران به تشریح وضعیت و ظرفیت‌های موجود در مناطق دریایی، بنادر و سواحل پرداختند.

در ادامه برخی از اعضای مجمع در کلیات موضوع به اظهارنظر پرداختند و مقدمه این سند سیاستی به شرح زیر به تصویب رسید:

«دریاها و خصوصاً دریاهای آزاد و اقیانوس‌ها از مواهب الهی و ذخایر و منابع سرشاری برای زمینه‌سازی رشد علم و فناوری، افزایش کار و ثروت، تأمین نیازهای حیاتی و تولید اقتدار و بستر مناسبی برای تمدن‌سازی هستند. ایران با موقعیت ممتاز جغرافیایی و قرار داشتن بین دو دریا و برخورداری از هزاران کیلومتر سواحل و نیز جزایر و ظرفیت‌های فراوان بر زمین مانده، لازم است با حضور مؤثر در ساحل، فراساحل، دریا و اقیانوس و بهره‌گیری از آن به عنوان پیشران اصلی و محور توسعه کشور و احراز جایگاه شایسته منطقه‌ای و جهانی در بهره‌گیری از دریا، استفاده کند.»

بررسی جزئیات و بندهای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در جلسات آینده مجمع ادامه خواهد یافت./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار